Sisällysluettelo

Kämpät

Lippukunnallamme on kaksi vanhenpainyhdistyksen kämppää (Suositko & Louhi) Espoon Siikajärvellä, aivan Nuuksion kansallispuiston vieressä. Syksyllä, talvella ja keväällä kämpillä on lähes joka viikonloppu retkeläisiä. Suurin osa käyttäjistä on oman lippukunnan vartioita ja sudenpentuja, mutta mukaan mahtuu myös satunnaisesti ulkopuolisten retkiä. Kesäisin kämpillä on rauhallisempaa. Silloin niitä vuokrataan lähinnä ulkopuolisille tahoille.

Kämppien (välimatka noin 40 metriä) ympäristö on karua ja kallioista. Siis aivan samanlaista kuin Nuuksion korkeat paikat yleensäkin. Kämppien korkeus merenpinnasta on noin 90 metriä. Korkeuden huomaa hyvin noustessa kämpille johtavaa jyrkkää rinnettä. Noin 600 metrin päässä olevan Nuuksion pitkäjärven vedenpinta on 50 metriä alempana.

Piha-alueella on lippuaukea, nuotiopaikka ja kota. Kaikki nämä ovat hieman erillään kämpistä ja muusta toiminta-alueesta. Nuotiopaikalla on hyvä mahdollisuus järjestää rauhallinen hetki, vaikka kämpässä olisi täysi toiminta päällä. Kota on vain lippukunnan omien käyttäjien käytössä.

Tarvikkeet

Kämpiltä löytyvät peruskeittotarvikkeet, kuten kattilat, paistinpannut, kulhot ja kauhat. Lautaset, mukit ja ruokailuvälineet kannattaa ottaa itse mukaan. Nykyään kämpällä on myös sekajäteastia parkkipaikan laidalla. Siihen ei saa laittaa mitään biojätettä (ne menevät kompostiin) eikä poltettavia roskia, huomioi myös varastossa olevat kierrätyslaatikot (metalli, lasi, kartonki, pahvitölkit, paristot). Roskikseen ei myöskään tule laittaa tuhkaa, jolle on oma tynnyrinsä parkkipaikan läheisyydessä. Kämppien varastosta löytyy myöskin puiden tekotarvikkeet. Kämpältä löytyy ensiaputarvikkeita, mutta ne eivät ole kovin steriilejä, joten sellaisia tarvittaessa kannattaa ne itse ottaa mukaan.

Sijainti

Kämppien sijainti on retkiä ajatellen loistava. Nuuksion kansallispuisto alkaa 100 metrin päästä. Kansallispuiston lähialueilla on myös Helsingin ja Espoon kaupunkien omistamia ulkoilualueita. Yhteensä retkeilymaastoa on lähes 50 km2. Kulkuyhteydet kämpille ovat hyvät. Erinomaisen sijaintinsa puolesta kämpät ovat olleet kysyttyjä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta Nuuksioon tutustumaan tulevien lippukuntien osalta.

Kansallispuistoon pääsee kätevästi polkuja ja ulkoilupolkuja myöten. Mustalammelle ja Haukkalammelle, kansallispuiston ytimeen, on vähän yli kolmen kilometrin matka. Matkalla Mustalammelle ulkoilupolku kulkee Nuuksion korkeimman kohdan yli. Kalliolta näkyy hyvällä ilmalla mm. Fortumin tornitalo Keilaniemessä.

QR-koodi
QR-koodi Kämpät (luotu tämänhetkiselle sivulle)