Suositko eli Vanha Kämppä

Vanha kämppä, "Suositko", valmistui vuonna 1987 kannatusyhdistyksen talkoovoimin. Siitä lähtien se on palvellut lippukuntalaisia lähes jokaisen retken tukikohtana.

Kämpässä on iso ja hiljattain laajennettu parvi, jolle mahtuu patjoille nukkumaan retkeläisten koosta riippuen noin 20 henkilöä. Onpa kämpällä pidetty yli 30 hengen vartio-osaston retkiäkin. Tällöin kaikille ei kuitenkaan riitä kämpän omat patjat, vaan osa on nukkunut alakerran lattialla omilla makuualustoilla. "Hieman ahdasta oli, mutta tunnelma oli tiivis."

Keittiö on vaativampienkin retkien mitat täyttävä. Uudella sähköhellalla & uunilla valmistuu ruoka kuin ruoka. Lisäksi käytössä on jääkaappi ja kahvinkeitin. Uudessa takassa on myös uuni, jossa voi lämmittää ruokaa samalla, kun kylminä vuodenaikoina käyttää takkaa lämmitykseen. Vesi kannetaan 30 metrin päässä olevasta porakaivosta. Ulospäin toimivat viemärit.

Kämpällä on mahdollisuus sähkölaitteiden käyttöön. Se sopiikin hyvin muun muassa erilaisten kilpailujen komentopaikaksi. Korkean sijaintinsa johdosta (90 metriä merenpinnan yläpuolella) myös radiokuuluvuus on hyvä. Toinen Suositkolle hyvin soveltuva käyttötarkoitus ovat sudenpenturetket ja useamman vartion yhteiset retket. Eikä mikään kiellä menemästä kämpälle vaikka yksin.

Sauna

Sellainen löytyy. Sauna on yhteinen molemmille kämpille, joten siihen on oma kulkureitti suoraan ulkoa (vasen ovi). Saunassa on erillinen pukuhuone, pesuhuone ja löylyhuone. Kerrallaan saunomaan mahtuu 5 henkilöä. Kuistilla on mahdollisuus vilvoitella saunan lomassa.

QR-koodi
QR-koodi Suositko eli Vanha Kämppä (luotu tämänhetkiselle sivulle)